Winnaars Juryprijs 2015

Uitreiking Juryprijs

Uitreiking Juryprijs

JURY VERSLAG KUNSTMARKT 2015

De jury van de Kunstmarkt 2015, Marijke de Mulder, Henk van de Ven en Jannetje Bruyns zijn aangenaam verrast door de kwaliteit van het aanbod. Kunst heeft vele vormen en dat komt op de 27e Kunstmarkt in Bathmen tot uiting. Niet alleen de variatie in de kunstvormen maar vooral de drive en professionaliteit van de aanwezige kunstenaars verraste de jury. Creativiteit, techniek en presentatie zijn de criteria die wij als jury bij onze keus gehanteerd hebben. En Anne-Marie Jochems was een welkome ondersteuning voor de jury om tot een definitieve keuze te komen, bedankt Anne-Marie. Er zijn drie prijzen te vergeven en uiteindelijk zijn wij tot onderstaand resultaat gekomen:

De 3e prijs gaat naar Wil Westerweel, kunstvorm fotografie. Als fotograaf heeft hij onder de noemer ‘ Schoonheid van het verval’ foto’s gemaakt van locaties, waar vergankelijkheid een kunstvorm is geworden. Één die erom vraagt vast te leggen. Dat is Wil gelukt. Doorleefde fotografie, het maakt je nieuwsgierig naar de gebouwen en ruimtes. Uniek om verval zo in foto’s te vervatten.

Wil Westerweel

Wil Westerweel

De 2e prijs gaat naar Sebastiaan Brinkhorst, Sculpturen. Prachtige krachtige beelden waar de creativiteit, het gevoel voor verhoudingen, het vakmanschap en de afwerking je aangenaam verrassen. Maar ook boeiende ‘aanraakbare’ beelden. Mooi van structuur en het gebruikte materiaal, schitterend gepatineerd in kleuren die de dierensculpturen levensecht maken.

Sebastiaan Brinkhorst

Sebastiaan Brinkhorst

Ja, en dan nu de 1e prijs. De jury is aangenaam verrast door de schilderijen van Jit Nieuwenhuis. Creativiteit en emotie spatten van het doek. Emoties, die diep vanuit de ziel komen van deze kunstenares. Dat zijn de woorden die bij de jury ons te binnen schieten. Dynamische penseelstreken soms verstrekt door potlood, niet stram maar vrij en los. Mooie gemengde techniek met een diversiteit aan onderwerpen. Mooie kleurstellingen en verrassend origineel. En een begenadigd tekenaar!

Jit Niewenhuis

Jit Niewenhuis

Jit Nieuwenhuis, Sebastiaan Brinkhorst en Wil Westerweel van harte gefeliciteerd!

QR Code Business Card