Winnaars Juryprijs 2016

 JURY VERSLAG KUNSTMARKT 2016

De 28e Kunstmarkt op 3 september 2016, juryrapport
De Jury bestaande uit:
Marijke van Munster, Jannetje Bruyns-de Graaf en Henk van der Ven

 

ALGEMEEN:
De jury is van mening dat de 28e Kunstmarkt van een hoge kwaliteit was. Een mooie diversiteit in kunstuitingen en voor elk wat wils. De deelnemende kunstenaars gaven serieus invulling aan hun ambacht en de discipline waarin zij zich bekwaamd hebben. Dit maakte de keus om te komen tot de drie hieronder vermelde kunstenaars niet makkelijk maar wel een uitdaging! De eigenheid en professionaliteit van de gekozen kunstenaars hebben wij als uitgangspunt gehanteerd om te komen tot onze keuze.

 

1e Prijs: Oorkonde
Kunstenaar Jean Groenendijk, beeldend kunstenaar

IMG_3388            IMG_3012 (2)

Wat de jury trof was de eerlijke en robuuste uitstraling van de veelal bronzen beelden van Jean. Vooral in, met name de paarden en stieren beelden, geeft Jean heel treffend de kracht en stoerheid van deze dieren weer. Jean brengt zijn beelden terug tot de kern van hetgeen hij wil “verbeelden”.

 

2e Prijs: Vermelding
Kunstenares José Hattink, beelden kunstenaar

IMG_3385            IMG_3015

José heeft een eigen stijl ontwikkeld in de keramische huizen. Panden, objecten die teruggebracht zijn in strakke vormen en oer kleuren. Fabriekspanden en/of huizen met een verhaal. De terughoudendheid in kleuren geeft de beelden een eigen herkenbare stijl. De oer kleuren passen bij het onderwerp dat José heeft gekozen in haar objecten: Industrieel Erfgoed langs, veelal, de rivier de IJssel.

 

3e Prijs: Vermelding
Kunstenaar Charles Michels, Illustrator

IMG_3371            IMG_3192 (2)

Charles Michels is een professioneel illustrator. Dat laat hij zien in de vele boeken die hij heeft geïllustreerd. Tekeningen met een eigen stijl waar vooral de kleurkeuze zijn handelsmerk zijn geworden. De vraag is dan ook, is Charles illustrator of schilder? Charles zal zelf wel zijn keus gaan maken. Laat niet onverlet dat deze aanmoedigingsprijs Charles toekomt.

Jean, José en Charles van harte gefeliciteerd!

QR Code Business Card