JURY VERSLAG KUNSTMARKT 2017

De 29e Kunstmarkt op 2 september 2017, juryrapport
De Jury bestaande uit:
Jannetje Bruyns, Marijke van Munster en Henk van der Ven

1e Prijs: Oorkonde
Kunstenares Birgitta Wessels-Hepokangas

  

“Je wordt de foto’s ingetrokken”. De vorm van de panelen van het werk van Birgitta bepaalt de uitvoering van de foto’s. De jury vraagt zich af of de ronde vorm de basis of het kader van haar fotopanelen is. De unieke keuze van het onderwerp, de verwerking van de foto’s, is niet alledaags. De technische uitvoering en de presentatie van de panelen is perfect!

2e Prijs: Vermelding
Kunstenaar William van de Velde

 

 

 

 

 

 

“Het is geen reclame, het is kunst”,  is de slogan van zijn informatie folder, waarin hij zichzelf “Kunsteboer” noemt. En wat voor kunst zien we? Speelse, bewegende objecten. Maar ook creativiteit; eigentijds; experimenteel; toegankelijk; verfrissend en geestig. De jury kijkt met spanning uit naar de verdere ontwikkeling van de objecten van William.

3e Prijs: Vermelding
Kunstenares Hiltje Talsma

 

 

 

 

 

 

Discipline keramiek en papier, wat tot uiting komt in unieke boekjes, gebonden in wisselende materialen zoals: keramiek, leisteen of gebakken hout. De katernen in de boekjes zijn van handgeschept sierpapier in een ingetogen kleurpalet. De uitvoering is zeer zorgvuldig, doordacht met kennis van materialen en zeer zeker spannend. Het zijn ongeschreven boekjes waarin een uitdaging zit om verder ingevuld te worden en door te ontwikkelen tot andere objectvormen!

Birgitta, William en Hiltje van harte gefeliciteerd!

QR Code Business Card