Winnaars Juryprijs 2019

Winnaars juryprijs 1,2,3 2019

V.l.n.r. Wies Koetse, Charles Niël, Ruud de Jong en Rick Nijmeijer

JURY VERSLAG KUNSTMARKT 2019

De 31e Kunstmarkt op 7 september 2019, juryrapport
De Jury bestaande uit:
Johan Groot, Gerrie Oplaat en Josien in ‘t Hof

 

1e Prijs: Oorkonde         Ruud de Jong    discipline fotografie

Winnaar juryprijs Ruud de Jong        Ruud de Jong

Ruud de Jong maakt foto’s. Zijn werk wordt gekenmerkt door rasters, patronen, ritmes, herhaling, in gebouwen, ramen etc. De jury is onder de indruk van de manier waarop hij zijn onderwerpen kadert. De uitsneden die hij kiest zijn spannend, verrassend en doeltreffend. Tijdens de kunstmarkt Bathmen laat hij ook objecten zien, een soort kijkdozen. Hierin is zijn werk 3 dimensionaal te beleven en creëert hij een extra dimensie.

 

2e Prijs:        Charles Niël    discipline fotografie

Uitreiking juryprijs 2e plaats         Charles Niël

Charles Niël maakt stillevens. In zijn foto’s is de compositie heel mooi uitgekristalliseerd. Het werk wordt gekenmerkt door een grote eigenheid. Je ziet en voelt als kijker dat de werken met liefde gemaakt zijn. De keuze en detaillering van de achtergrond, het kleurgebruik en de belichting zijn prachtig.

 

3e Prijs (gedeeld):          Wies Koetse   discipline etsen     &        Rick Nijmeijer  discipline sieraden smeden

3e prijs juryprijs, Wies Koetse en Rick Nijmeijer        Wies Koetse-Overmars     Rick Nijmeijer

Wies Koetse maakt gebruik van de etstechniek. Een prachtige techniek die je weinig gebruikt ziet. Ze maakt intieme beelden, kleine verhalen in een eenvoudige beeldtaal. Ze gebruikt de verschillende etstechnieken ambachtelijk heel goed. Haar werk is met passie gemaakt.

Rick Nijmeijer blaast een oud ambacht nieuw leven in. Hij heeft een heel eigen beeldtaal binnen de sieraden en maakt naast bijzondere handsieraden ook kunstobjecten. De jury roemt ook zijn afstudeerwerk: een bijzondere koptelefoon: prachtig gedetailleerd.  

 

Met dank aan de juryleden voor hun juryrapport en jurering,  Otto Westra voor de mooie foto’s en de winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd en graag tot volgend jaar!

 

 

 

 

QR Code Business Card