Terugblik 2015

27e KUNSTMARKT TREKT WEER VEEL BEZOEKERS!

 

CIMG4239EEN UNIEK EVENEMENT
Op 5 september 2015 werd de 27e editie van de Bathmense Kunstmarkt gehouden.
In de loop der jaren is de kunstmarkt uitgegroeid tot een bekende trekpleister in Bathmen en wijde omgeving. Omdat er een hoge kwaliteit van de kunstenaars wordt nagestreefd, zal het doel van de Bathmense Kunstmarkt ruimschoots worden gehaald, nl. een kunstevenement te organiseren dat voor iedereen toegankelijk is en cultuur dichter bij de mensen brengt. Er wordt de bezoekers ook na 26 keer veel nieuwe en verrassende kunst

 

 

AANMELDINGEN 2015
Er werd ook dit jaar door de leden van de kunstmarktcommissie en alle vrijwilligers veel aandacht besteed aan het op peil houden van de reputatie van de kunstmarkt door het hele jaar alert te zijn op kwaliteit en vernieuwing. Meer dan tweemaal het aantal aanmeldingen van deelnemers was daar het resultaat van, er moesten vaak moeilijke afwegingen en keuzes gemaakt worden.

 

Kim WiggersEEN GREEP UIT DE NIEUWKOMERS
Wij zijn heel blij met het grote aantal kunstenaars die nog niet eerder aanwezig zijn geweest. Dit jaar bijvoorbeeld is een interessante aanvulling op de bestaande kunstenaars de bekende Nederlandse couturier Bas van Loo (onder meer kleding voor Trijntje Oosterhuis). De hele dag heeft de topdesigner met vier modellen een doorlopende modeshow gegeven.  De veelbelovende 21-jarige Kim Wiggers uit Raalte heeft haar surrealistische schilderijen laten zien en ook “live”  geschilderd. Er waren grote vrouwenfiguren van keramiek van de Spaanse Paz Sanz Fle; Carla Thierry uit Deventer demonstreerde het maken van klankinstallaties uit hout en messing; en Sebastiaan Brinkhorst uit Vorden toonde zijn bijzondere bronzen beelden in de kerk. Dit is een summiere opsomming van wat al het moois wat er tentoongesteld werd.

Natuurlijk was ook de winnares van de Juryprijs van vorig jaar José Bastiaenen aanwezig met haar prachtige glazen objecten.

 

KINDERACTIVITEIT
Voor de kinderen was er een stand waar naar hartenlust geknutseld kon worden o.l.v. Marjan van der Meulen van Creatief Atelier ME uit Bathmen.

 

Optreden Big Band Apeldoorn MUZIKALE OMLIJSTING

Wegens het succes van vorig jaar zorgde de Big Band uit Apeldoorn weer voor de nodige muzikale opluistering en de Bathmense schoolkinderen van groep 7 en 8 hebben prachtig gezongen o.l.v. Bert Boverhof. Tevens was er een optreden van het Bathmense Koor Close Company.

QR Code Business Card