Terugblik 2016

BATHMENSE KUNSTMARKT WAS WEER EEN TOPEVENEMENT!

 

IMG_301380 KUNSTENAARS TONEN HUN WERK

Vele kunstenaars wilden weer graag meedoen aan de Kunstmarkt in Bathmen op zaterdag 3 september. De organisatie kon maar 80 kunstenaars een plek geven en die waren al snel uitverkocht. Meer dan 150 kunstenaars hadden zich ingeschreven. Een betere demonstratie van de populariteit in de kringen van de kunstenaars van de Bathmense Kunstmarkt is nauwelijks denkbaar. Toch kostte het de Kunstmarktcommissie, bestaande uit Pauline Hoefnagels, Monique Nuwenhof en Wendela Aspeslagh, het nodige wikken en wegen wie ze wel en wie niet konden toelaten om weer een verrassend geheel te krijgen. Het eindresultaat was dat er maar liefst 35 nieuwe kunstenaars voor het eerst naar Bathmen kwamen, waaronder vele jonge kunstenaars die graag de kans grijpen hier hun werk te laten zien.

 

VELE DISCIPLINES ZORGEN VOOR EEN VEELZIJDIG AANBOD AAN KUNST

De vele kunst disciplines tijdens deze 28e editie zorgden voor een veelzijdig aanbod aan kunst. Diverse kunstwerken van steen, brons, hout, keramiek en glas sierden de kramen en werden bewonderd of aangekocht door de vele bezoekers. Daarnaast waren er vele uitingen van schilderkunst en fotografie, maar ook kunstwerken in porselein, papier en leer. Diverse stands lieten keramiek in allerlei vormen zien. Ook sieraden van vele soorten materiaal, diverse textiele vormen, ze waren in heel veel verschillende artistieke benaderingen vertegenwoordigd. Op de helemaal nieuwe, overzichtelijke en erg gebruiksvriendelijke  website gemaakt door Willem Wittenberg was het mogelijk om al een uitgebreid voorproefje te krijgen. Zo was het voor bezoekers mogelijk om alvast wat kunstenaars te bekijken via de link of het volledige programma te raadplegen.

 

Johan Eskens Demonstratie

DEMONSTRATIES EN EEN MUZIKAAL PROGRAMMA

Demonstraties door verschillende kunstenaars verlevendigden vrijwel de gehele dag de kunstmarkt. Kledingontwerper Bas van Loo uit Enschede was present met een aantal modellen die zijn prachtige creaties showden. Johan Eskens uit Gouda gaf demonstraties van beeldhouwwerk. De bezoekers konden zo de hele dag ook nog diverse andere kunstenaars aan het werk zien. Een uitgebreid randprogramma zorgden ervoor dat het in de oude Dorpskerk en op de Brink weer een levendig en gezellig gebeuren werd met veel muziek, kinderactiviteiten en een verloting van mooie prijzen.

 

 

KUNST RECHTSTREEKS VAN DE KUNSTENAAR

Een deskundige jury maakte kritisch een rondgang langs alle stands en reikte ’s middags haar Juryprijs uit. ’ Opvallend op de Kunstmarkten in Bathmen zijn altijd de heel vriendelijke prijzen die voor de kunstvoorwerpen gevraagd worden. Kunstmarktcommissielid Wendela Aspeslagh, dit jaar nieuw in de commissie, merkte op: ,,Het is natuurlijk een aanzienlijk voordeel bij onze Kunstmarkt dat je veel mooie kunst te zien krijgt die tegen toch heel vriendelijke prijzen te koop is, omdat je ze rechtstreeks van de kunstenaar kunt kopen zonder dat er verdere bemiddeling aan te pas komt kopen.’’ Kortom zeer de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen op dit prachtige kunstzinnige evenement!

QR Code Business Card