Terugblik 2017

 

29e BATHMENSE KUNSTMARKT EEN GROOT SUCCES!

 

23.Irene van Leeuwen IMG_6271Bathmense kunstmarkt populair

Ruim 80 kunstenaars kwamen afgelopen jaar weer naar Bathmen met een verrassende variëteit aan kunstwerken. Om de kunstmarkt zowel voor de kunstenaars zelf als voor het bezoekende publiek aantrekkelijk te houden, streeft de organisatie ernaar ieder jaar voor ongeveer aan 30-35% nieuw talent een podium te bieden. Ook in 2017 is dat weer goed gelukt waarmee er in bijna alle kunstdisciplines een mooie balans is tussen “goede bekenden” en “nieuw talent”.

 

Variëteit in kunstdisciplines

Onder de meer dan 10 verschillende kunstdisciplines waren sculpturen van brons, staal, hout en keramiek. Er was fotografie, textiel, papierkunst en glaswerk. Er waren schilderijen, sieraden en mozaïeken. Kortom: er was weer een enorme variëteit in het aanbod van kunstwerken. Dat gold overigens eveneens voor zowel de afmetingen ervan als van de gevraagde prijzen. Ook de kleine portemonnee kon hier een grote slag slaan..

 

Christine OldemaatKunst voor en door kinderen

Voor de jeugd waren er dit jaar twee activiteiten. Naast de ‘grote bellenblazer’ Bart Durand, die samen met kinderen meters grote “bellen voor magie en lol” blaast, konden jongens en meisjes  ook zelf kunstzinnig aan de slag. Christine Oldemaat uit Raalte was er met haar bedrijf Inbetween Colours. In haar kraam konden kinderen zelf onder begeleiding een prachtig klein mozaïek-sieraad maken en meenemen.

 

 

Optredens en muziek

Anders dan voorgaande jaren waren erin 2017 zowel muziekoptredens op de Brink (in de muziekkoepel) en vanuit het Carillon door Jan Achterkamp in de Dorpskerk, als ook in het Cultuurhuus Braakhekke. De Bathmense Muziekkring verzorgde in de grote zaal van het Cultuurhuus een drietal bijzondere optredens, terwijl in de muziekkoepel op de Brink een tweetal Deventer koren optraden, gevolgd door optredens van de Big Band Apeldoorn.

 

Bathmense middenstand

De Bathmense middenstand draagt de kunstmarkt een warm hart toe. Ruim 30 bedrijven en enkele particulieren in en om Bathmen maakten deze 29e kunstmarkt mogelijk. Kunstmarkt-coördinator Wendela Aspeslagh is hen daar enorm erkentelijk voor: “Feit is dat de kunstmarkt een groot, geïnteresseerd en niet onbemiddeld publiek trekt. Het is fijn om te kunnen constateren dat ook onze middenstand daar baat bij heeft.”

QR Code Business Card