Terugblik 2018

TERUGBLIK 30e BATHMENSE KUNSTMARKT 2018

 

Kunstmarktcommissie 2018Bathmense kunstmarkt met een feestelijk tintje
De 30e Bathmense Kunstmarkt is een feit! Vrijdag werd met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers al begonnen met het inrichten van de kerk en zaterdag in alle vroegte was het al een drukte van belang en werden de kramen ingericht. De voorbereidingen liepen gesmeerd en ook op de dag zelf liep alles op rolletjes. Een gevarieerd aanbod van hoogwaardige kunst, een muzikaal programma en diverse demonstraties in combinatie met prachtig weer een prachtige locatie en veel bezoekers maakte dit kunstzinnige evenement compleet.

 

Zandsculptuur John BrandsenEen kunstzinnige dag voor jong en oud
Kinderen vermaakten zich met schilderen en mozaïeken in de kraam van Christine Oldemaat of met het maken van een zandsculptuur samen met John Brandsen. John was maandag na het storten van het zand gesponsord door Gerrit Flierman BV. al begonnen met de voorbereidingen en vele inwoners kwamen geïnteresseerd langs om van zijn kunsten te genieten.

 

 

Willem en Jolanda Muzikale omlijsting
De dag werd opgeluisterd met verschillende muziekoptredens. Op de Brink klonken de vrolijke tonen van Willem en Jolanda met hun “chanson en ballade” en in het Cultuurhuus kon men genieten van de videokunst van Ewout van Roon begeleid door gitaarmuziek van David Wurczel. Deze kunstzinnige dag werd feestelijk afgesloten met de gezellige muziek van de Big Band Apeldoorn en we kunnen tevreden terugblikken op een prachtig gevarieerd evenement.

 

Sfeerimpressie BrinkGezellige drukte
Een groot aantal trouwe bezoekers houdt de eerste zaterdag van september vrij in hun agenda om naar Bathmen te komen. Ook waarnemend burgemeester König van Deventer genoot met ambtsketting om samen met zijn dochter van het hoogwaardige kunstaanbod en hij liet zich graag informeren door diverse kunstenaars. Ruim aandacht in diverse media, de nieuwe facebookpagina en vermelding op de websites van diverse kunstenaars hebben tot veel nieuwe bezoekers geleid die aangenaam verrast waren door de veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige aangeboden kunst. Doordat er ieder jaar veel meer aanmeldingen dan kramen zijn is het mogelijk om kritisch te zijn en veel nieuwe kunstenaars een plek te bieden en daarom is de samenstelling ieder jaar weer anders. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de opstelling zowel op het kerkplein, in de kerk en op de Brink iets ruimer op te zetten zodat er voldoende ruimte was om alle werken goed te kunnen bewonderen.

 

Mede mogelijk gemaakt door
Zonder sponsoring door Bathmense bedrijven en enkele particulieren, de subsidie van WIJ Devener en de inzet van vele vrijwilligers is het niet mogelijk om een evenement als de Bathmense Kunstmarkt te organiseren. Wij willen daarom iedereen hier nogmaals heel hartelijk voor bedanken.

Kunstmarktcommissie,

Wendela Aspeslagh, Monique Nuwenhof en Nel Rosenboom

QR Code Business Card