Terugblik 2019

Terugblik 2019

TERUGBLIK 31e BATHMENSE KUNSTMARKT 2019

Sfeerimpressie BrinkBathmense kunstmarkt een drukbezocht succesvol evenement
Onder het genot van een wijntje en een hapje blaast de Kunstmarktcommissie en een aantal vrijwilligers aan het eind van de Kunstmarkt even uit op het terras van Café De Brink. Vertrekkend coördinator van de Kunstmarktcommissie Wendela Aspeslagh: ,,Ik heb eigenlijk alleen maar positieve geluiden gehoord van bezoekers en zeker ook van exposanten. Zij hebben goed verkocht. De hele dag door tot het einde van de markt bleef het druk,  en hadden we enorm geluk met het weer. Maar één forse bui, bijna aan het eind.’’ De kunstenaars hadden ook massaal gehoor gegeven aan de vraag of ze een prijs ter beschikking wilden stellen voor de loterij en zo was de prijzentafel rijkelijk gevuld met prachtige prijzen.

 

42.Jonge kunstenaars aan het werk

Jonge kunstenaars aan het werk in de kraam van MonArtAtelier
In de kraam van Monique Nuwenhof van Monart Atelier konden kinderen zelf een klein beeldje of sieraad van speksteen maken. De hele dag door werd daar intensief gebruik van gemaakt en konden ouders meekijken of zelfs even een rondje over de markt lopen. Monique: ,,Ik heb de hele dag op een krentenbol en een glas water geleefd, zo druk hadden we het. Gelukkig hielp mijn moeder me! Het was een erg leuke ervaring en de tijd vloog. Kinderen, zowel jongens als meisjes,  vinden het erg heel leuk om zelf bezig te zijn om iets moois te maken en dat dan trots mee te nemen.”

Diksie Krekkers optredenMuzikale omlijsting
Troubadour Luuk Lenders zwierf met zijn accordeon en diverse fluiten gedurende de dag over het terrein van de Kunstmarkt en strooide vrolijke noten tussen de kramen door. Dixielandband de Diksie Krekkers speelde er lustig op los in de muziekkoepel  en de sfeervolle carillonklanken van Jan Willem Achterkamp maakten het plaatje ook muzikaal compleet. Bezoekers konden genieten van een heerlijk drankje of koffie met appelgebak op het terras op de Brink dit jaar georganiseerd door Café de Brink. De Kunstmarkt in Bathmen met zijn grote bekendheid door het betrekkelijk hoge niveau van de getoonde kunst en het gezellige sfeertje is niet meer weg te denken uit Bathmen.

 

Uitreiking juryprijs Wendela en MiekeMieke Berends neemt het stokje over van Wendela Aspeslagh
Een groot aantal trouwe bezoekers houdt de eerste zaterdag van september vrij in hun agenda om naar Bathmen te komen. Aankomend coördinator Mieke Berends: ,,Ook ik heb eigenlijk alleen maar positieve berichten gekregen van alle kanten. Een leuke start voor mij om het stokje over te nemen. Ik ben zelf de hele dag met de jury meegelopen, heel leerzaam voor mij ook nog eens. De Kunstmarkt is gewoon een belangrijk evenement voor Bathmen en ook de omgeving geworden. Ik begreep wel dat de toestroom van bezoekers hier en daar voor kleine parkeerproblemen zorgde, maar die werden soepel opgelost.’’

 

Winnaars juryprijs Juryprijs 
Als deelnemer met de volgens de jury mooiste kunst eindigde Ruud de Jong uit Arnhem met digitaal bewerkte fotografie, Charles Niël uit Deventer werd tweede met fotografie van stillevens, gebaseerd op de lichttechnieken van de Gouden Eeuw van de schilderkunst. De derde prijs was een gedeelde prijs. Hij ging zowel naar Rick Nijmeijer met zijn mooie sieraden met een geheel eigen stijl, ontwerp en bewerking en tot haar grote verrassing en vreugde werd Wies Koetse uit Deventer met haar prachtige etsen ook derde in de ranglijst. Wies: ,,Ik vond het een prachtige Kunstmarkt, ik heb zelfs 3 etsen verkocht en het publiek was heel geïnteresseerd. Bijzonder vond ik het ook hier vandaag naast mijn zoon Walter van Keulen met zijn Maori-houtsnijkunst te staan, die ook veel belangstelling kreeg.’’

Mede mogelijk gemaakt door: 

Ruim aandacht in diverse media, het delen en liken van de facebookpagina en vermelding op de websites van diverse kunstenaars hebben tot veel nieuwe bezoekers geleid die aangenaam verrast waren door de veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige aangeboden kunst. Zonder sponsoring door Bathmense bedrijven en enkele particulieren en de inzet van vele vrijwilligers is het niet mogelijk om een evenement als de Bathmense Kunstmarkt te organiseren. Wij willen daarom iedereen hier nogmaals heel hartelijk voor bedanken!

Tot volgend jaar op zaterdag 5 september!

De kunstmarkt commissie: Wendela Aspeslagh (coördinator), Nel Rosenboom en At Flierman

QR Code Business Card