Winnaars juryprijs 2018

 

 

JURY VERSLAG KUNSTMARKT 2018

De 30e Kunstmarkt op 1 september 2018, juryrapport
De Jury bestaande uit:
Jannetje Bruyns, Gerrie Oplaat en Johan Groot

 

1e Prijs: Oorkonde     Kunstenares Linda Hutten    discipline fotografie

Verstilde foto’s in zwart /wit maar ook ‘stillevens’ in kleur. Linda Hutten beheerst het fotografie vak. De foto’s met centraal kleine onderwerpen die, speels of verstilt, je aandacht blijven trekken. Prachtige beelden in grijstonen van zeegezichten of landschappen. In haar ‘stillevens’ kleurenfoto’s benadert ze de verfijnde ‘schildertechnieken’ van de Hollandse meester. Vakfotografie in optima forma!

 1e prijs Linda Huttenbloem-1170x790

 

 

 

 

 

 

2e PrijsKunstenares Marina Ruempol    discipline fotografie

Foto’s die in een herkenbaar vierkant kader je aandacht trekken door de composities. Aflopend omdat het beeld door kan lopen bij de toeschouwer. Het speels verwerken van een rode draad in het beeld met zichzelf als centraal punt. Niet herkenbaar maar wel nadrukkelijk aanwezig. Bijna surrealistisch door de wijze waarop de foto gemaakt is. Vrolijk en speelse foto’s waar je naar blijft kijken. Toegankelijk voor groot en klein.

2e prijs Marina RuempolMarina Ruempol

 

 

 

 

 

 

3e Prijs: Kunstenares Chris Gadiot   discipline beelden van brons

Duidelijk is dat Chris Gadiot haar inspiratie uit de natuur haalt voor haar werk. De uitvoering van de bronzen beelden is veelal figuratief, zeer zorgvuldig en doordacht met kennis van materialen en zeer zeker spannend. Vaak met een humoristische ‘touch’ Vooral de fantasiefiguren zijn taferelen die kijker laat glimlachen. De fantasie figuren taferelen zijn uniek in vorm omdat de kunstenaar ze plaatst in unieke settings.

3e prijs Chris GadiotChris Gadiot

 

 

 

 

 

 

Eervolle vermeldingen

Peter Broeze discipline hout. Het zijn houten hooglans beelden en soms gebruiksvoorwerpen of muziekinstrumenten van hout met aluminium. Het unieke is het gebruik van de zeer verschillende materialen. Waarin het hout de vorm van het object bepaalt en het aluminium de speelse noot in het uiteindelijke beeld is. 

Sanne Etienne discipline illustratie. Het werk van Sanne heeft een intiem / mystiek karakter, haar beeldtaal is sfeervol en spreekt tot de verbeelding. Ze speelt met de grafische technieken in combinatie met de beelddrager zodat er een krachtig en sfeervol beeld ontstaat.

49.Peter-Broeze43.Sanne-Etiënne

QR Code Business Card