Winnaars juryprijs 2021

Winnaars Juryprijs 2021

JURY VERSLAG KUNSTMARKT 2021

De 32e Kunstmarkt op 4 september 2021, juryverslag

De Jury bestaande uit:
Johan Groot, Peter Paul Hattinga Verschure en Marieke Pfeifer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V.l.n.r. Petra de Wilde, Marc Woldering en Rik Verdenius

 

 

1e Prijs:    Rik Verdenius    discipline aquarel schilderen

  

 

 

 

 

 

 

Rik is een aquarellist in hart en nieren, zijn werk straalt een beheersing van techniek en inzicht van het ontwerp uit. Met voorliefde voor water, boten, stadsgezichten, neemt hij ons mee naar de oevers van ons waterland. De ervaring en met een doeltreffende penseelstreek weet Rik een krachtig en helder veld neer te zetten in zowel kleur als in compositie. Wat uiteindelijk resulteert in sfeervolle beelden die een mooie indruk achterlaten in de voetsporen van onze oude meesters als Jan Hendrik Weisenbruch, Isaak Israëls en Hendrik Willem Mesdag.

 

2e Prijs:    Petra de Wilde    discipline porselein

 

 

 

 

 

 

 

 

Petra werkt met het subtiele materiaal porselein en heeft in de corona impasse de tijd genomen om te reflecteren op aar onderwerp keuze. Dit heeft geleid tot een serie “krachtbeelden”. Ze heeft hiervoor teruggegrepen op de oude cultuur uitingen van ons, de mens, mar ook de natuur heeft haard geïnspireerd, vooral het leven onder de zeespiegel. Ze heeft met het materiaal geëxperimenteerd en ook de kwaliteiten van het materiaal gebruikt. Dat maakt dat haar mooie “krachbeeldjes” en “anemoon beeldjes” een inspirerend geheel zijn.

 

3e Prijs:   Marc Woldering   fotograaf en illustrator

 

 

 

 

 

 

 

Marc is fotograaf en werkt op klein formaat. In zijn werk weet hij een intieme sfeer te creëren. Het zijnde kleine illustraties met vaak als thema reizen. Hij fotografeert van exotische dieren tot Oer-Hollandse dieren  en weet die tot een subtiele collage te verwerken. Zijn heldere verstilde composities maakt, dat elk werkje een lust voor het oog is en uitnodigt tot het maken van je eigen verhaal.

 

 

Met dank aan de juryleden Johan, Peter Paul en Marieke voor hun juryrapport en jurering, Otto Westra voor de foto’s en de winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd en graag tot volgend jaar!

QR Code Business Card