Winnaars juryprijs 2022

JURY VERSLAG WINNAARS KUNSTMARKT 2022

 

Prijswinnaars: Wandalin van den Abeele (3), Frits van der Lee (1) en Elly Provoost (2)

 

1e Prijs:    Frits van der Lee    discipline fotografie 

   

Frits weet een hele eigen wereld op te roepen d.m.v. digitale fotocollages. Voor het foto materiaal put hij uit een groot archief dat tot stand is gekomen tijdens zijn reizen. Hij combineert foto’s van verschillende locaties over de wereld en weet zo een contrast in beeld te brengen wat bekoort en de fantasie prikkelt maar ook zeker tot nadenken aanzet. Dit doet hij door transparante lagen over elkaar te leggen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben.

 

2e Prijs:    Elly Provoost    discipline beeldhouwen

Elly is beeldhouwster in hart en nieren. Dit is wat ons trof bij de presentatie van haar werk. Terwijl ze staat te beeldhouwen bij haar kraam maakt ze iedere toeschouwer deelgenoot van haar werk. Ze zoekt de uitdagingen binnen haar discipline en laat haar vakvrouwschap zien d.m.v. uitdagende vormen uit de steen te hakken.

 

3e Prijs:  Wandalin van den Abeele   discipline potloodtekenen

Wandalin weet met haar intieme techniek hele verfijnde tekeningen te maken die je tot ontroering brengt. Met haar onderwerp, vogels, weet ze ons te raken door haar kleurgebruik en de houdingen waarin ze de vogels creëert. Ze doet dit met kleurpotlood in vele kleurschakeringen, wat haar tekeningen wonderschoon maken. 

 

Met dank aan de juryleden Johan Groot, Peter Paul Hattinga Verschure en Josien in ‘t Hof voor hun jurering.

De winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd en graag tot volgend jaar!

 

QR Code Business Card